Diëtetiek

Goede balans in voeding

...de beste weg naar gezondheid! 
We staan er niet altijd bij stil, maar eten is – naast lekker en gezellig – belangrijk voor onze gezondheid. Lekker en verstandig eten is nodig om gezond te blijven en om klachten bij ziekte te verminderen.

Door een gezonde voeding loopt u minder kans op bijvoorbeeld vitaminetekorten, darmproblemen en bloedarmoede. U verlaagt zelfs het risico van ziekten, zoals hart- en vaataandoeningen en diabetes.

Soms is het nodig om de voeding aan te passen, zoals bij allergie, nierziekten en maagproblemen. Een dieet is dan noodzakelijk om de klachten te verminderen.

Bij zowel ziekte als gezondheid is de diëtist dé specialist op het gebied van voeding. De diëtist biedt een oplossing voor alle gezondheidsproblemen die met voeding samenhangen. Met andere woorden: de diëtist adviseert u over ‘verstandig eten’, op een praktische, persoonlijke en professionele manier.

 

De diëtist: dé specialist op het gebied van voeding 
De diëtist heeft specifieke kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen, de spijsvertering en de functie van voedingsstoffen in het menselijk lichaam. Daarnaast beschikt de diëtist over medische kennis. Daardoor is ze in staat om voorlichting en advies te geven over de invloed van voeding op de gezondheid.

In haar advies zoekt de diëtist aansluiting bij de voorkeuren en wensen van de cliënt. Ze spreekt daarbij met name over ‘mogelijkheden’ in plaats van ‘beperkingen’ en maakt op praktische wijze de vertaalslag naar een individuele gezonde leefstijl.

 

Beschermde titel
‘Diëtist’ is een beschermde titel. Alleen professionals met een afgeronde hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek mogen deze titel gebruiken.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

ParaMáx
(040) 888 90 40
Locatie Veldhoven route 52

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
8.00 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving